Tuning

Mercedes EQS Brabus: het nieuwe tunen

Tot nu paste Brabus Mercedessen aan (en tegenwoordig ook auto’s van andere luxemerken) om hen in de eerste plaats sneller en beestachtiger te maken. Met de opkomst van EV’s wordt een nieuwe richting ingeslaan wat tuning betreft.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 12 aug. 2022 | Leestijd: 2 min

De geleidelijke verdwijning van verbrandingsmotoren, met een Europees verbod in het verschiet, doet sommige tuningbedrijven hun aanpak nu al wijzigen. Milieuvriendelijke auto’s lenen zich immers minder voor motortuning dan modellen op benzine of diesel. Bij de Duitse preparateur Brabus weet men alvast heel goed waar men mee bezig is. Het bewijs zit in deze zwarte Mercedes EQS, de elektrische berline die zich in het topsegment situeert.

Mercedes EQS Brabus

Advertentie – lees hieronder verder

Verbeterde autonomie

Brabus heeft voor de EQS 450 een aerodynamische kit ontwikkeld die zijn al zeer straffe luchtweerstandscoëfficiënt (Cx van 0,20) met nog eens 7,2% verbetert, met als gevolg een met 7% toegenomen actieradius voor wie tussen 100 en 140 km/u rijdt. De binnenshuis ontwikkelde onderdelen zijn gemaakt van carbon en verbeteren de luchtstroom, met name dankzij de deflectoren die voor de voorste wielkasten zijn geplaatst.

Mercedes EQS Brabus 3

Toch een beetje zoals vroeger

Brabus kon de verleiding niet weerstaan om enorme 20 tot zelfs 22 inch wielen te monteren en de EQS te verlagen: vooraan werd de ophanging 15 mm en achteraan 20 mm dichter bij de grond gebracht. Wat evenmin mocht ontbreken, volledig in lijn met de rest van de creaties van het in Bottrop gevestigde bedrijf, zijn de verschillende mogelijkheden om het interieur op smaak te brengen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon