Tuning

Nissan Juke R Nismo in Goodwood

Op 25 juni, tijdens het Festival of Speed in Goodwood, zal Nissan de spirituele opvolger van de Juke-R onthullen: de Juke R Nismo. Zoals de naam laat vermoeden, werd dit model door de raceafdeling van de constructeur ontwikkeld. Deze kleine, opgekittelde SUV zal dus zeker opnieuw voor vuurwerk zorgen!

Laurent Norro | Gepubliceerd op 16 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Net als zijn voorganger maakt hij gebruik van heel wat elementen van de Nissan GT-R. Maar hier spreken we toch van de Nismo-variante van deze laatste. Dus krijgt de Juke de 3,8 liter V6-biturbo onder de motorkap. Als je weet dat die krachtbron goed is voor 600 pk en 652 Nm aan koppel, mag je er zeker van zijn dat deze Juke R Nismo er als een raket van door zal gaan. Herinner dat zijn voorganger met 480 paarden onder de rechtervoet slechts 3,7 seconden nodig had om van 0 tot 100 km/u te suizen en een top van 257 km/u haalde!

Op vlak van design weten we momenteel enkel dat de grille getooid wordt met een zwarte V rond het Nissan-logo en dat de onderste luchtinlaten een rode omranding krijgen om de look nog indrukwekkender te maken.

Advertentie – lees hieronder verder

Om te weten of het merk van plan is om ook van deze Juke R Nismo een beperkte reeks op de markt te brengen, zullen we nog geduld moeten oefenen tot de officiële voorstelling. Als dat het geval zou zijn, moeten geïnteresseerden wel over een goedgevulde bankrekening beschikken aangezien de voorganger ooit voor 500.000 euro werd verkocht!

En trappelt u ook van ongeduld om deze zeer exclusieve Juke R Nismo te ontdekken?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon