Tuning

Porsche Macan opgepept door Mansory

De tuner Mansory is gekend om geen half werk te leveren. Dat bewijst hij nogmaals met zijn ingrepen op de Porsche Macan S Diesel en Turbo.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 10 jul. 2015 | Leestijd: 3 min

De Zwitserse tuner Mansory is berucht voor zijn indrukwekkende creaties, zoals de Mercedes G met zeswielaandrijving of het stevige tuningwerk op modellen die reeds van huis uit reeds zeer potent zijn. Dit keer werd de kleine SUV van Porsche onder handen genomen.

De Macan S Diesel die bij Mansory passeerde kreeg er flink wat pk’s bij. De zescilinder zag zijn vermogen stijgen van 258 tot 301 pk, terwijl het koppel de kaap van 700 Nm overschrijdt, wat een winst van 120 Nm betekent. Deze ingreep laat toe een top van 260 km/u te bereiken en 7/10 sec. op de sprint van 0 tot 100 km/u te winnen, die nu in 5,6 seconden wordt afgehaspeld.

Advertentie – lees hieronder verder

Het werk op de Macan Turbo is zowaar nog indrukwekkender met een vermogen dat toenam van 400 tot 465 pk en een koppel dat met 100 Nm steeg om bijna de waarde van de diesel te bereiken: 650 Nm. Dit laat deze sportieve SUV toe tot 274 km/u te suizen en van 0 tot 100 km/u te sprinten in een luttele 4,5 seconden.

Uiteraard beperkte Mansory zich niet enkel tot het opvoeren van de motor, ook het koetswerk werd stevig gepimpt in de typische stijl van het huis. Het aantal aanhangsels is bijna niet meer te tellen: spoilers, zijschorten, een dakspoiler of een diffusor, evenals een uitlaatlijn in roestvrij staal. Tenslotte kan de Macan Mansory op rubbers maatje 265/35 vooraan en 295/30 achteraan op 22-duimsvelgen rekenen om al deze power op het asfalt te krijgen!

En vindt u dat de ingrepen van Mansory overdreven zijn?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon