Tuning

Ruf CTR3 Evo: 800 pk en bijna 1.000 Nm koppel

De Duitse tuner Ruf pakt weer zwaar uit met de CTR3 Evo, een bolide met 800 pk en 990 Nm die veel supercars het vuur aan de schenen legt.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 30 aug. 2023 | Leestijd: 2 min

De motor centraal achterin de Ruf CTR3 Evo is een 3.8 zescilinder van Porsche met twee turbo’s die 800 pk en 990 Nm ontwikkelt. Genoeg om van 0 naar 100 km/u te sprinten in 3,2 seconden en 380 km/u topsnelheid te bereiken. Deze sterk getunede mechaniek heeft directe injectie en een droog carter.

Ruf Evo arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Speciaal koetswerk

Op het eerste gezicht lijkt de Ruf CTR3 Evo misschien op een Porsche 911, maar hij verschilt sterk. De achterkant heeft nog maar weinig te zien met de 911 en het koetswerk is volledig gemaakt van kevlar. Achteraan staat een enorme mobiele spoiler boven de motorkap. Een grote diffuser maakt het geheel af, waardoor deze Ruf eruitziet als een racewagen.

Ruf habitacle

Exclusieve prijs

Het interieur is voorzien van twee kuipzetels met zespuntsgordels en een brandblusser. Alcantara is hier in overvloed aanwezig, net als kevlar. Opvallend is dat de wijzerplaten analoog blijven, om de puristen niet voor het hoofd te stoten. Zij moeten trouwens een dikke cheque van ruim 700.000 euro schrijven voor deze bolide, die wellicht niet op elke straathoek te zien zal zijn.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon