Tuning

Toyota gaat voor geel met de GT-86

In Japan lanceert Toyota een bijzondere versie van de sportieve coupé GT-86, de “Yellow Limited”. Zoals de naam doet vermoeden, zal de kleur geel centraal staan. We zien zowel op het koetswerk als in het interieur gele elementen. Kortom, met deze coupé kom je niet onopgemerkt voorbij.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 28 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

In de praktijk beschikt deze GT86 coupé over een “Sunrise Yellow” koetswerk dat wordt afgewerkt met zwart contrasterende elementen. Daarbij denken we aan zwarte sierkappen over de achteruitkijkspiegels en tweekleurige 17 duim grote velgen.

Toyota wilde helemaal geen half werk leveren en daarom voorzien ze ook een nog radicaler pack waarbij de wagen wordt uitgerust met hertekende bumpers, een gigantische achterspoiler en gesmede 18 duim grote BBS-velgen, voorzien van Bridgestone Potenza-banden.

Advertentie – lees hieronder verder

Hoewel binnenin zwart de dominante kleur blijft, vinden we in het interieur heel wat gele toetsen. Zo komen er gele stiknaden op de interieurbekleding die een mix is van leer en alcantara. Deze materialen zie je op de stoelen, de deurpanelen, het stuur, de handrem, de schakelpook en de bovenkant van het dashboard.

Onder de motorkap van deze bijzondere GT86 zien we geen bijzondere evoluties. Het gaat nog steeds om de tweeliter grote viercilinder benzinemotor. Die is goed voor 200 pk (205 Nm) en wordt naar wens geleverd met een manuele of een handgeschakelde zesversnellingsbak. Op dit ogenblik wordt deze “Yellow Limited” slechts in Japan verkocht.

Zou u zo’n opvallende Toyota GT86 kopen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon