Verkeersveiligheid

Dramatisch ongeval bij illegale meeting straatracers

Illegale meetings met straatraces op de openbare weg komen steeds vaker voor. En dat kan tot gevaarlijke toestanden leiden, zoals blijkt uit een dramatisch ongeluk dat dit weekend plaatsvond in de buurt van de meren van Eau d’Heure.

Geschreven door David Leclercq | 07/09/2021

Vrijdag 3 september 2021 rond 22.00 uur vond er een zeer ernstig ongeval plaats op een weg nabij de meren van Eau d’Heure, vlakbij de Belvédère. De beelden ervan werden gedeeld op de sociale media en laten zien hoe een BMW 1 Reeks met hoge snelheid rijdt en vervolgens hard op een voertuig knalt dat de weg oversteekt.

De bestuurder van de BMW probeerde nog te remmen (de noodstoplichten knipperden), maar de snelheid was veel te hoog om het voertuig nog tijdig te kunnen stoppen. Bij deze aanrijding waren drie auto’s betrokken: de BMW, een Audi en een Porsche. Maar op miraculeuze wijze raakte niemand gewond bij dit frontale ongeluk…

Illegale meeting

Tussen de 300 en 400 mensen hadden zich verzameld voor een illegale autobijeenkomst in de buurt van de meren van Eau d’Heure. De bedoeling was hier straatraces op de openbare weg te organiseren, wat uiteraard ten strengste verboden is.

Anne Lacomble, operationeel directeur van de politiezone Botha (Botte du Hainaut) lichtte aan RTL toe: “De verkeerswetgeving is hierin heel duidelijk. Voor alle autoraces die op de openbare weg plaatsvinden, is een vergunning vereist. Zonder deze toestemming mag het niet.” Daarnaast wordt in dit specifieke geval nog een ander strafbaar feit gepleegd: het aanzetten van bestuurders om met te hoge snelheid te rijden.

Zware straffen

Uiteraard kunnen deze overtreders zware straffen krijgen, omdat het gaat over overtredingen van de 4e graad.  Ze worden daarom automatisch gesanctioneerd door de politierechtbank met een boete van 320 tot 4.000 euro en een intrekking van het rijbewijs voor een periode tussen acht dagen en vijf jaar.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook