Tweedehands Nissan

 Nissan is een Japans automerk dat sinds 1999 in een alliantie zit met het Franse Renault. In die samenwerking zijn een aantal modellen geproduceerd die onder beide merknamen verkocht werden. De Renault Kangoo bijvoorbeeld is ook verkrijgbaar als de Nissan Kubistar. De samenwerking met Renault kwam er niet zomaar. Nissan had het financieel zwaar en had niet meer de financiële middelen om te bijven investeren. In 1999 werd Renault hoofdaandeelhouder.

In 2016 nam Nissan een groot aandeel in Mitsubishi, dat toen door een dieselschandaal met financiële problemen te kampen had. De deal tussen Nissan en Mitsubishi was misschien niet zo heel verwonderlijk, aangezien Nissan al gebruikmaakte van motoren van Mitsubishi in de eigen modellen.

Nissan heeft een heel diverse aanbod, gaande van sportauto’s, zoals de Nissan GT-R en Nissan 370Z, over SUV’s, zoals de Nissan Qashqai en Nissan Juke, tot een compacte stadsauto (Nissan Micra) en een familiewagen (Nissan X-Trail). Nissan heeft ook al een hele tijd een volledig elektrisch model: de Nissan Leaf. In 2021 zal het elektrische aanbod uitgebreid worden met een volledig elektrische SUV, de Nissan Ariya. De Nissan Leaf is trouwens een van de populairste elektrische voertuigen in België. De wagen positioneert zich dan ook als een betaalbaar groen alternatief. Voor wie de nieuwprijs toch nog wat pittig is, is een tweedehands Nissan Leaf wellicht een optie.

Natuurlijk zijn de andere modellen eveneens tweedehands te vinden. Het voordeel van een tweedehands Nissan is dat de prijs wat lager is, waardoor je meer kan hebben voor hetzelfde budget, en dat een tweedehandsauto doorgaans onmiddellijk beschikbaar is. Let er bij de aankoop van een tweedehands Nissan op dat de auto een Car-Pass heeft en dat hij in de nabije toekomst nog voldoet aan de regels rond “vergroening” die de overheid wil doorvoeren.

 

Vind een Nissan-dealer

Zoekt u een dealer bij u in de buurt?

Meest populaire Nissan modellen

Meest populaire automodellen bij Nissan