5 blinkvangende SUV’s in Genève

Op het salon van Genève zwemmen we haast in een zee van SUV’s. Dit zijn de 5 meest spraakmakende modellen die er tentoongesteld staan.

5 blinkvangende SUV’s in Genève

Skoda Vision IV

Een beloftevolle conceptcar op VW’s MEB-platform dat voor elektrische modellen werd ontwikkeld. Hij is 4,66 meter lang, ziet er bijzonder scherp uit en naar verluidt is een productversie niet zo veraf.

Alfa Romeo Tonale

5 verrassingen op het Salon van Genève

Het bestbewaarde geheim van de Italianen. Met trekjes van de Mito, moet dit de voorbode van een compacte Alfa Romeo SUV voorstellen. De Stelvio voor beginners…

Audi Q4 e-tron

Ook deze conceptuele Audi staat op het MEB-platform en zijn productie-afgeleide zou al volgend jaar af zijn. Met een lengte van 4,59 meter situeert hij zich tussen de Q3 en Q5, vandaar de naam. Of is dat maar voorlopig?

Cupra Formentor

Cupra heeft er als merk een jaar opzitten. Tijd voor een feestje met een nieuw model dus, en da’s jammer genoeg opnieuw een SUV geworden. Die Formentor zal zich in het gamma naast de Ateca parkeren. Het gaat trouwens om een hybride die 245 pk sterk is.

Volkswagen Touareg V8 TDI

Wie dacht dat VW genoeg had van TDI’s, zit verkeerd. Meer zelfs, de Duitsers rusten de Touareg voortaan uit met een V8-diesel die 421 pk en – hou je vast – 900 Nm koppel produceert. Da’s genoeg om 100 km/u te rijden na amper 4,9 seconden, 2 tienden sneller dan een Porsche Cayman.