Actualiteit

58 % van de elektrische voertuigen zijn Renaults of Nissans!

Geschreven door | 02/12/2014

De Alliantie Renault-Nissan is in de wolken en wil dat graag laten weten. Onlangs werd nog de verkoop van de 200.000ste elektrische wagen begin november aangekondigd. De merken maakten van dit goede nieuws gebruik om andere duidelijke informatie te verspreiden.

Zo leerden we dat Renault-Nissan 58% van de wereldmarkt van « zero emission » voertuigen in handen heeft. Concreet betekent dit dat de groep ongeveer drie op vijf elektrische voertuigen in de hele wereld verkoopt, met inbegrip van de Renault Twizy vierwieler en de Nissan e-NV200 bestelwagen, die zowel in Europa als in Japan te koop is. Dit marktaandeel van 58% komt overeen met een gecumuleerd kilometeraantal van maar liefst 4 miljard kilometer voor alle modellen. Indrukwekkend, niet?

Uiteraard blijft de Nissan Leaf de verkoopstopper van de elektrische modellen van Renault-Nissan en is hij ook wereldwijd nog steeds de meest verkochte elektrische auto. De Verenigde Staten blijven de belangrijkste markt voor elektrische voertuigen, voor Japan. In Europa zijn Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië de belangrijkste markten voor de elektrische voertuigen van Renault.

Tenslotte is volgens Renault-Nissan Groot-Brittannië de markt met de best ontwikkelde infrastructuur voor elektrische voertuigen met een netwerk van snelle oplaadpunten dat 87% van de Britse autosnelwegen dekt. Wat de verkoop in Europa betreft, voerde Renault in oktober de tabellen aan met een marktaandeel van 31%, voornamelijk dankzij de goede score van de Zoe stadswagen.

En wat denkt u van de resultaten die Renault en Nissan voorstellen?

Trefwoorden

Lees ook