Tesla’s vrachtwagen sprint sneller dan een VW Golf GTI (+VIDEO)

Naast de nieuwe generatie van zijn Roadster heeft Tesla zijn nieuwe elektrische vrachtwagen voorgesteld. De “Semi” belooft met maximale belading een rijbereik van 800 kilometer op de snelweg. 

Hij wordt aangedreven door vier elektromotoren en een leger batterijen waarvan de opslagcapaciteit niet wordt meegedeeld. Tesla wil wel verklappen dat ze nauwverwant zijn aan die van de Model S en X en dat ze 640 kilometer rijbereik zullen kunnen laden in 30 minuten dankzij nieuw ontwikkelde Megachargers.

Zonder aanhangwagen kan de Semi optrekken van 0 naar 96 km/h in slechts 5 seconden, wat een echte sportwagentijd is. Met een volle aanhanger loopt dat op tot 20 seconden, wat nog steeds veel sneller is dan een dieselvrachtwagen.

De bijzonder gestroomlijnde Tesla Semi biedt verder een originele cabine, waar de bestuurder in het midden zit met naast zich twee grote schermen. Hij wordt standaard geleverd met een doorgedreven veiligheidsuitrusting, zoals een zelfstandige noodremhulp en een spoorassistent.

Als Tesla zijn eigen agenda respecteert, start de productie van de Semi in 2019.