Actualiteit

Autonome wagen maakt jongeren bang

Geschreven door Stéphane Lémeret | 29/09/2015

Een nieuwe studie die door Goodyear werd besteld, toont aan dat slechts 10 % van de Belgische jongeren vertrouwen heeft in de autonome auto. 23 % van de jongeren wil wel een auto die gedeeltelijk autonoom kan rijden en 85 % wil een conventionele wagen.

Deze studie in opdracht van Goodyear werd uitgevoerd door ThinkYoung bij ruim 2.500 universiteitsstudenten tussen 18 en 30 jaar. Hieruit blijkt dat de wagen populair blijft bij de jeugd. 85 % van de Belgische jongeren geven aan dat ze tussen nu en tien jaar een auto willen bezitten. 85 % van de studenten uit 12 andere landen waar de studie liep, stelden eveneens dat ze in 2025 een auto wilden hebben.

Amper 10 % van de jonge bevraagden heeft vertrouwen in de technologie van de autonome wagen. Ze hebben er heel wat vragen bij en vinden dat dergelijke innovatieve systemen erg kwetsbaar zijn (50,9 %). Ook de kostprijs voor de consument is een bron van twijfel bij 48 % van de jongeren.

Anderzijds geloven de jongelui dat autonome voertuigen minder ongevallen zullen veroorzaken (61 %), minder stress zullen genereren bij het rijden (43,9 %) en voor minder files op de weg zullen zorgen (43,2 %).

Bent u bang voor de autonome wagen?

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's