Actualiteit

Bedrijfswagens gedoemd om te verdwijnen?

Geschreven door Redactie Rossel | 16/05/2019

De auto, en in het bijzonder de bedrijfs- of salariswagen, is een heet item naar aanloop van de komende verkiezingen. Volgens een groot onderzoek dat aan de vooravond van die stemming werd uitgevoerd, is het zelfs zo dat een pak politieke partijen willen dat bedrijfswagens verdwijnen.

Met de verkiezingen van 26 mei in het vooruitzicht hebben onze collega’s van Autogids/Le Moniteur Automobile de voornemens van de politieke partijen op het gebied van mobiliteit onderzocht. Aan de hand van 10 open vragen en 6 gesloten vragen leverden de 6 belangrijkste Franstalige en Nederlandstalige partijen genoeg materiaal om tot bepaalde conclusies te komen.

Weg uit Wallonië…

De meerderheid van de Franstalige partijen is voorstander van de geleidelijke afschaffing van bedrijfswagens. Twee partijen (de MR en de cdH) zijn van mening dat de begunstigden de keuze moet worden gelaten tussen de auto en een “cash” alternatief, ook al geeft de cdH toe dat het vooral interessant zou zijn om het aantal van deze auto’s op onze wegen te verminderen.

… maar niet uit Vlaanderen?

In Vlaanderen zijn de meningsverschillen over dit netelige onderwerp groter en dus lijkt het er niet op dat de bedrijfswagen op één, twee drie zal verdwijnen, behalve op lange termijn dan en met een zeer geleidelijke eliminatie. Vlamingen zien bedrijfsauto’s meer dan in het zuiden van het land als een snelle manier om het Belgische wagenpark te “vergroenen,” aldus de onderzoekers.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's