Actualiteit

Binnenkort een elektrische Seat

Seat stelde zijn elektrische strategie voor: tussen vandaag en begin 2021 zal het Spaanse VW-merk zes elektrische en oplaadbare hybridemodellen lanceren.

Geschreven door Belga | 01/04/2019

De elektrische versie van de Mii en de el-Born worden de eerste twee zuiver elektrische modellen van het merk, terwijl de nieuwe Leon-generatie en de Tarraco een oplaadbare hybrideversie krijgen. Bovendien zal er ook van de Cupra Leon en Cupra Formentor een oplaadbare hybridevariant worden afgeleid. Seat-president Luca de Meo kondigde tijdens de jaarlijkse persconferentie ook aan dat de Cupra Formentor, de nieuwe CUV die op het autosalon van Genève werd onthuld, van de band zal rollen in de fabriek van Martorell.

Voor het eerst in de geschiedenis van het merk zal Seat in samenwerking met Volkswagen een nieuw voertuigplatform ontwikkelen. Dat wordt een kleinere versie van het MEB-platform (het modulaire platform voor elektrische aandrijvingen van de VW Groep) waarop verscheidene, ongeveer vier meter lange modellen van Seat en andere VW-merken zullen worden gebouwd. Het nieuwe platform zal worden gebruikt om betaalbare elektrische wagens te ontwikkelen met een basisprijs van minder dan 20.000 euro. Meer dan 300 hoogopgeleide ingenieurs zullen meewerken aan dit Spaanse project.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook