Actualiteit

Canada verhoogt snelheidslimieten !

Geschreven door | 31/07/2014

In Europa en vooral in onze contreien wordt overdreven snelheid vaak als enige oorzaak van het gros van de verkeersongevallen aangewezen. De Canadese autoriteiten gaan iets minder kort door de bocht en trekken niet meteen dezelfde eenzijdige conclusies. De provincie Brits Colombia besliste zelfs om de snelheidslimieten naar boven bij te stellen op tal van snelwegen.

Tot nu toe was de snelheid er beperkt tot 110 km/u op de snelwegen 5, 19 en 97C. In de toekomst zal men er het gaspedaal dieper mogen intrappen want bij ideale weersomstandigheden wordt de maximumsnelheid opgetrokken tot 120 km/u, weet Todd Stone, Canadees Minister van Transport. De maximumsnelheid kan ook worden verlaagd in functie van de klimatologische omstandigheden. In deze provincies wordt de maximumsnelheid eveneens met 10 km/u verhoogd op de plaatsen waar tot nu een beperking tussen 80 en 100 km/u bestond.

Deze beslissing gaat in tegen het heersende gedachtegoed dat wij hier bij ons kennen. De beslissing werd evenwel genomen na een technische evaluatie van elke wegsectie door ingenieurs opdracht van het Ministerie.

Bent u voorstander van dergelijke maatregelen in ons land ?

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's