Actualiteit

Canada verhoogt snelheidslimieten !

In Europa en vooral in onze contreien wordt overdreven snelheid vaak als enige oorzaak van het gros van de verkeersongevallen aangewezen. De Canadese autoriteiten gaan iets minder kort door de bocht en trekken niet meteen dezelfde eenzijdige conclusies. De provincie Brits Colombia besliste zelfs om de snelheidslimieten naar boven bij te stellen op tal van snelwegen.

| Gepubliceerd op 31 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Tot nu toe was de snelheid er beperkt tot 110 km/u op de snelwegen 5, 19 en 97C. In de toekomst zal men er het gaspedaal dieper mogen intrappen want bij ideale weersomstandigheden wordt de maximumsnelheid opgetrokken tot 120 km/u, weet Todd Stone, Canadees Minister van Transport. De maximumsnelheid kan ook worden verlaagd in functie van de klimatologische omstandigheden. In deze provincies wordt de maximumsnelheid eveneens met 10 km/u verhoogd op de plaatsen waar tot nu een beperking tussen 80 en 100 km/u bestond.

Deze beslissing gaat in tegen het heersende gedachtegoed dat wij hier bij ons kennen. De beslissing werd evenwel genomen na een technische evaluatie van elke wegsectie door ingenieurs opdracht van het Ministerie.

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u voorstander van dergelijke maatregelen in ons land ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon