Actualiteit

De 5 slechtste motoren

Geschreven door Nicolas Joannès | 24/08/2018

Autoconstructeurs kunnen de sterkste, efficiëntste, betrouwbaarste en zelfs meest welluidende motoren ontwikkelen. En soms falen ze daar compleet in, zoals met deze vijf exemplaren.

Peugeot-Renault-Volvo V6

Deze niet zo krachtige motor werd niet alleen in modellen van Peugeot, Renault en Volvo geïnstalleerd, maar ook in de Delorean. De motor werd ook slecht ontwikkeld, want bij de minste reparatie moest hij verplaatst worden.

Suzuki 1,0l 3 cylinders

Dit type motoren is in 2018 erg gebruikelijk, maar het model van Suzuki is veel ouder. De motor mist betrouwbaarheid en lijdt onder barsten die lange reparaties vragen.

Renault 1,4l

Deze motor uit de jaren 80 werd in heel wat Renaults geplaatst en toonde vaak zijn gebreken. Betrouwbaar was hij ook niet, waardoor zijn bestuurder vaak omringd werd door rookwolken.

General Motors 4,3l V8 diesel

Deze motor uit de jaren 70 werd beschreven als “slecht, zelfs naar GM-normen”. En die normen lagen al niet heel hoog. Volgens geruchten ging het om benzinemotoren die snel-snel omgebouwd werrden tot dieselmotoren.

Alles van British Leyland

Tenzij je wel houdt van een constante olievlek op de vloer van je garage, zijn de motoren van British Leyland niet aan te raden. Sommige motoren werden nochtans gebruikt in leuke autootjes.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's