Actualiteit

De Aston Martin SUV komt eraan!

Geschreven door Belga | 15/11/2018

Het was een kwestie van tijd voor Aston Martin ook een SUV zou lanceren. Porsche starte ruim tien jaar geleden met de Cayenne, één van de pioniers van de sportieve SUV-modellen.

Jarenlang zweerden tal van sportwagenfabrikanten dat ze nooit een SUV-model zouden lanceren, maar sinds Rolls-Royce, Bentley, Jaguar, Maserati en straks mogelijk ook Jaguar zal toegeven aan de lucratieve lokroep van de SUV, kan ook Aston Martin niet langer achterblijven. De DBX wordt zelfs al uitgebreid getest op het traject van de rally van Wales, waarmee de constructeur aangeeft dat het model duidelijk sportieve aspiraties koestert.

Op beelden zie je duidelijk dat het om een Aston gaat omwille van het typische radiatorrooster en het staartspoilertje achteraan. De nieuweling zal in de Aston Martin Lagonda St Athan productiesite worden gebouwd en daar wil de constructeur in de toekomst ook elektrisch aangedreven modellen ontwikkelen. Het ziet er ook naar uit dat deze DBX – naar analogie met zijn concurrenten – een (deels) elektrische aandrijving zal krijgen.

Lees ook