Actualiteit

De miljoenste Porsche 911 is subliem (+VIDEO)

Geschreven door Gert Verhoeven | 12/05/2017

Porsche viert de productie van de 1 miljoenste 911 met een gepersonaliseerd exemplaar dat een eerbetoon is aan de roots van dit model. Dit miljoenste exemplaar zal nooit worden verkocht. Het zal de wereld rondreizen en op verschillende tentoonstellingen te zien zijn voor het een plaatsje krijgt in het Porsche-museum.

Deze miljoenste Porsche 911 is een Carrera S coupé met een kit die hem 450 pk sterk maakt in combinatie met een manuele versnellingsbak. Hij werd in “Irish Green” gelakt en ook dat is een eerbetoon aan de originele 911. Hij komt met vergulde letters, een interieur met leer en stof, voorzien van “pepita”-motief in combinatie met een houten stuur en versnellingspook.

Er zitten ook verschillende opschriften die naar het productieaantal verwijzen op het koetswerk en in het interieur. We zien er eentje voor de passagier, op de deurstijl van de bestuurder en zelfs als achtergrond op de wijzerplaten.

Porsche geeft ook nog aan dat 70% van alle ooit gebouwde 911-modellen nog steeds in het verkeer is. Volgens het merk is dit het beste bewijs voor de kwaliteit van deze mythische sportieveling.

Trefwoorden

Lees ook