Actualiteit

De Noren vallen massaal voor de Tesla Model S!

Geschreven door | 30/10/2014

Er zijn landen die werkelijk inzitten met het klimaat, Noorwegen is er zo eentje. Dat is meteen de reden waarom de het berlinemodel van de Tesla (Model S) er als zoete broodjes wordt verkocht. We vernemen immers pas dat de constructeur het record heeft verbroken van het meest aantal verkochte wagens van één model gedurende één maand. Het record slaat op alle verkochte wagens in Noorwegen, zowel met een elektrische als met een verbrandingsmotor. De voorbij 28 jaar was dat niet meer gebeurd!

In maart verkocht de constructeur 1.493 exemplaren van de Model S. De tweede in de rij is de Volkswagen Golf, waarvan 624 stuks werden verkocht. Kortom, het is een indrukwekkend cijfer. Het is overigens al de tweede keer dat een 100% elektrische wagen de verkoopranking aanvoert. Vorige maand viel de Nissan Leaf deze eer te beurt. Voor de volledigheid, tot maart 2014 was de Ford Sierra (1.454 stuks) de absolute recordhouder, een record dat jaren standhield.

Tal van redenen liggen aan de basis van dit succes. Om te beginnen, is de Tesla S een erg degelijk product en Noorwegen gelooft meer dan ooit in elektrische aandrijving. Niet onlogisch want het land heeft een sterk ontwikkeld netwerk van waterkrachtcentrales wat de stroomproductie goedkoop houdt. Om hun burgers te stimuleren een elektrische wagen aan te schaffen, zijn er onder andere premies van 8.000 euro. Bovendien investeert men in een massa laadpalen waar men zijn wagen gratis kan laden. Bestuurders van elektrische wagens mogen ook op de busrijstrook en mogen tolvrij op de snelweg.

Zou u met dergelijke voordelen willen overschakelen op elektrisch rijden ?

Trefwoorden

Lees ook