Actualiteit

Opgepast: dieven gebruiken nieuwe techniek om auto’s te stelen

Geschreven door Joris Bosseloo | 20/09/2018

Alle anti-diefstalsystemen ten spijt, blijft autodiefstal blijft big business. Dieven zijn daarom steeds op zoek naar nieuwe manieren om hun slag te slaan. Tegenwoordig doen ze dat zelfs door eerst de huizen van slachtoffers te ‘bezoeken’.

We gebruiken het woord bezoeken omdat de dieven niet letterlijk inbreken. Ze wandelen simpelweg een straat af en proberen deuren van verschillende woningen te openen. Is er een deur niet op slot, verschaffen ze zichzelf toegang en gaan ze op zoek naar eventueel aanwezige autosleutels. Die liggen of hangen meestal in de inkomhal.

Eens ze de sleutel op zak hebben, moeten ze enkel nog de auto in kwestie localiseren… Om er dan doodleuk mee weg te rijden.

Volgens Sudpresse hebben criminelen op deze manier al verschillende wagens gestolen in de provincie Namen, meerbepaald in Sombreffe en Ligny. Behalve auto’s worden in één ruk ook vaak waardevolle spullen ontvreemd. Denk maar aan geld, juwelen en andere zaken die makkelijk en snel verborgen kunnen worden. Vooral huizen die in de buurt van een oprit van een autosnelweg staan, vormen favoriete doelwitten voor de bendes.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's