Actualiteit

Donald Trump voert strijd op tegen invoer auto’s

De Amerikaanse president liet een nieuw onderzoek uitvoeren naar de invoer van wagens in de Verenigde Staten. Waarnemers zien hier een nieuwe aanval in: de voorbereiding van hogere invoertaksen op auto’s uit andere landen.

Geschreven door Belga | 22/11/2018

Het onevenwicht tussen de invoer en uitvoer van wagens in zijn land, was Donald Trump al langer een doorn in het oog. In 2017 voerde de VS 8,3 miljoen wagens in, voornamelijk uit buurland Mexico, maar ook uit Canada, Azië en uiteraard Europa. Dit ging vooral om zo’n 500.000 auto’s die in Duitsland werden geproduceerd.

Om de invoer te beperken en de verkoop van wagens die in eigen worden vervaardigd te stimuleren, liet President Trump dit onderzoek uitvoeren met als motivatie dat het hier om een nationaal veiligheidsrisico ging voor de Verenigde Staten. In dat geval kan de invoertaks op elke auto oplopen tot 25%. Wellicht wil Trump dit gebruiken als drukkingsmiddel in de nakende verkiezingsstrijd of bij internationale onderhandelingen, onder meer over invoerrechten op staal uit Europa. Uiteraard verontrust dit de Europese constructeurs, waardoor een nieuwe confrontatie onvermijdelijk lijkt.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's