Actualiteit

Excentriek : De capriolen van Vladimir Poetin (290 miljoen euro)

Natuurlijk is de belangrijkste zorg voor Vladimir Poetin op dit ogenblik Oekraïne, met zijn tweede – veel minder dringende – zorg zit de Russische president een beetje verveeld, want het gaat namelijk over zijn officiële wagenpark!

| Gepubliceerd op 20 mei 2014 | Leestijd: 2 min

Naar het beeld van Barack Obama die zich enkel in voertuigen van Amerikaanse makelij verplaatst, wil de meester van het Kremlin beschikken over Russische modellen pur sang.  Zijn gevolg zou dus ook moeten bestaan uit limousines en andere SUV's. Het is te zeggen dat het staatshoofd zich de dag van vandaag slechts tevreden stelt met een 'eenvoudige' Mercedes S-Klasse. Excuseer! 

Opdat deze gril, 'Project Cortege' genaamd, tegen 2016 gerealiseerd zou kunnen worden, werden de Russische constructeurs Zil, Marussia en Gaz natuurlijk uitgenodigd om deel te nemen. Maar sommige bronnen halen eveneens de technische medewerking van Porsche Engineering aan. En niets minder dan dat! Nog steeds volgens diezelfde bronnen zou het toegekende budget voor dit project tussen 110 en 290 miljoen euro liggen.

Advertentie – lees hieronder verder

Logischerwijze zal het eerste voertuig dat het licht zal zien, de presidentiële limousine zijn. Volgens de onlangs gepubliceerde foto's van de maquettes in de Russische media, heeft deze limousine iets weg van de Rolls-Royce Phantom. Zoals het een 'patriotische limousine' betaamt mag het wapen van Rusland natuurlijk niet ontbreken op de flanken, in het midden van het stuur en op de deurstijlen. Desondanks hopen we dat de andere modellen (SUV en V.I.P.-voertuigen) meer conventionele voertuigen blijven. Moeilijk te geloven in het land van de 'bling-bling'!

Wat denkt u ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon