Actualiteit

Ferrari overweegt beursgang voor 10 miljard euro

Sergio Marcchione, de CEO van de Fiat Chrysler Automobile Group die ook Ferrari omvat, onthulde onlangs dat een beursgang van Ferrari 10 miljard euro kan opbrengen.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 15 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Volgens Bloomberg vertrouwde Sergio Marchionne aan journalisten op het Global Forum in Toronto toe dat de beursgang van Ferrari er snel zal komen. De CEO van de Fiat Chrysler Automobile Group, die 90% van Ferrari in handen heeft, had reeds eerder verklaard dat het lot van FCA en Ferrari misschien niet eeuwig verbonden zal blijven.

De automobielgroep, waarvan de Agnelli-familie één van de voornaamste aandeelhouders blijft, heeft een strategisch plan van 48 miljard euro onthuld. Om dat deels te financieren, lijkt de verkoop van Ferrari, dat nog steeds één van de mooiste automerken ter wereld blijft, één van de oplossingen.

Advertentie – lees hieronder verder

Om toch nog een zeker niveau van exclusiviteit en zeldzaamheid te garanderen, zou slechts 10% van de Ferrari-aandelen die de Fiat Chrysler Automobile Group in handen heeft op de beurs gegooid worden. Dat zou zonder twijfel de prijs ervan doen stijgen en de Italiaanse groep makkelijk 10 miljard euro kunnen opleveren volgens sommige schattingen.

Ferrari zal genoteerd worden op de New-York Stock Exchange in de Verenigde Staten, maar een tweede notering kan er eveneens komen in de bakermat van Ferrari in Italië.

Zou u Ferrari-aandelen kopen al die beschikbaar zijn?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon