Actualiteit

Ferrari overweegt beursgang voor 10 miljard euro

Geschreven door Nicolas Joannès | 15/07/2015

Sergio Marcchione, de CEO van de Fiat Chrysler Automobile Group die ook Ferrari omvat, onthulde onlangs dat een beursgang van Ferrari 10 miljard euro kan opbrengen.

Volgens Bloomberg vertrouwde Sergio Marchionne aan journalisten op het Global Forum in Toronto toe dat de beursgang van Ferrari er snel zal komen. De CEO van de Fiat Chrysler Automobile Group, die 90% van Ferrari in handen heeft, had reeds eerder verklaard dat het lot van FCA en Ferrari misschien niet eeuwig verbonden zal blijven.

De automobielgroep, waarvan de Agnelli-familie één van de voornaamste aandeelhouders blijft, heeft een strategisch plan van 48 miljard euro onthuld. Om dat deels te financieren, lijkt de verkoop van Ferrari, dat nog steeds één van de mooiste automerken ter wereld blijft, één van de oplossingen.

Om toch nog een zeker niveau van exclusiviteit en zeldzaamheid te garanderen, zou slechts 10% van de Ferrari-aandelen die de Fiat Chrysler Automobile Group in handen heeft op de beurs gegooid worden. Dat zou zonder twijfel de prijs ervan doen stijgen en de Italiaanse groep makkelijk 10 miljard euro kunnen opleveren volgens sommige schattingen.

Ferrari zal genoteerd worden op de New-York Stock Exchange in de Verenigde Staten, maar een tweede notering kan er eveneens komen in de bakermat van Ferrari in Italië.

Zou u Ferrari-aandelen kopen al die beschikbaar zijn?

Trefwoorden

Lees ook