Actualiteit

Fiat: 5 speciale Topolino’s voor de 100e verjaardag van Disney

Het Italiaanse merk viert de honderdste verjaardag van Disney met vijf Topolino’s die zijn versierd als eerbetoon aan Mickey Mouse. Deze elektrische auto’s worden tentoongesteld in Turijn.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 28 nov. 2023 | Leestijd: 2 min

De eerste Fiat Topolino, geïntroduceerd in 1936, gaf veel Italianen een motor. Deze kleine auto, geboren als Fiat 500, kreeg al snel de bijnaam Topolino vanwege zijn grappige gezicht, dat deed denken aan het beroemde Disney-personage Mickey Mouse, bekend als ‘Topolino’ aan de andere kant van de Alpen. Dankzij deze band tussen het merk en de beroemde Amerikaanse filmstudio kwam Fiat op het idee om vijf speciale versies van de huidige Topolino te presenteren als eerbetoon aan ‘s werelds bekendste muis.

Fiat Topolino gamme

Advertentie – lees hieronder verder

Verschillende thema’s

Disney Studios-kunstenaar Giorgio Cavazzano heeft één auto versierd en het Fiat Centro Stile de andere vier, gebaseerd op historische, moderne, straat- en abstracte thema’s. De kleurrijke Topolino’s behandelen verschillende thema’s en combineren kunst en Mickey Mouse in verschillende stadia van zijn geschiedenis

Fiat Topolino mickey

Tentoonstelling

Een tentoonstelling van deze vijf unieke stukken, in samenwerking met de Pinacoteca Agnelli, zal worden opgezet op het noordelijke platform van de Lingotto, de oude fabriek in het hart van Turijn. Bezoekers kunnen deze auto’s, die zowel symbolen van de populaire cultuur als van de kunst zijn, bewonderen op deze bewonderenswaardig bewaard gebleven historische plek.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon