Actualiteit

Ford toont op het salon niet alleen de Mustang…

Geschreven door Stéphane Lémeret | 19/01/2015

Ford heeft dit jaar heel wat nieuws. De constructeur met het blauwe ovaal toont in Brussel een gamma bestelwagens dat gedurende de afgelopen 18 maanden volledig werd vernieuwd. Er zijn tal van nieuwe modellen die ook perfect inspelen op de noden van een gezin. Tot slot zet de constructeur ook een mythisch model op de stand dat eindelijk officieel wordt ingevoerd. Kortom, er is voor ieder wat wils !

Bij de gezinswagens zien we vooral de nieuwe Mondeo en de S-Max. De Mondeo wordt overigens als berline én als gezinsvriendelijke break aangeboden. De vernieuwde S-Max, een grote monovolumewagen, zet vooral in op extra gebruikscomfort. Naast de klassieke motorisaties, zal de Ford Mondeo ook geleverd worden met een hybride afgeleide.

Ook de Mustang maakt als populaire sportieveling eindelijk zijn officiële comeback op het Oude Continent. Qua motorisatie heb je keuze tussen twee benzinemotoren. Er is de 2,3 liter grote viercilinder EcoBoost motor die 310 pk en 320 Nm levert. Er is uiteraard ook een vijf liter grote V8 , goed voor 435 pk. Die laatste zit onder de motorkap van de Mustang GT. Momenteel is de Mustang enkel leverbaar met een fastback-koetswerk. Op korte termijn volgt ook de cabrioversie. Nog even geduld …

Wat het gamma bedrijfswagens betreft, geven we nog even mee dat de transit dit jaar haar 50ste verjaardag viert. Hij worden vandaag niet minder dan vier afgeleiden geleverd : Courier, Connect, Custom en 2-Ton.

Bent u onder de indruk van het nieuwe Ford-gamma ?

Trefwoorden

Lees ook