Actualiteit

Google Car: Zonder handen… en zonder voeten!

Geschreven door | 02/06/2014

Begin deze week heeft Google zijn prototype van een zelfstandig rijdende wagen voorgesteld. Zijn lijnenspel is geïnspireerd op de Fiat 500 waarvan hij de afgeronde vormen overneemt. Maar naast het ontwerp primeert hier natuurlijk de technologie.

Concreet gezien heeft deze wagen plaats voor twee inzittenden. Zij zullen merken dat deze elektrische wagen, wonder boven wonder, geen stuurwiel, gas-, noch rempedaal heeft. De Amerikaanse gigant is hierover zeer geruststellend: “Onze wagens kunnen zonder. Want onze softwares en camera's zullen al het werk doen.” Als zij het zeggen…

Niettemin heeft Google in de komende maanden tests gepland met bestuurders die de wagen nog met een handmatige bediening kunnen bijsturen. De topsnelheid van het prototype zal dan niet meer dan 40 km/h zijn.

Om dit prototype te verwezelijken is Google echter niet van nul gestart. Sinds reeds enkele jaren werkt het samen met de Japanse merken Honda en Toyota aan 100% autonome wagens. Het nieuwste resultaat van dit partnerschap is de recente voorstelling van een zelfstandig rijdende Lexus. De Amerikaanse groep verzekerde toen een aantal belankrijke obstakels te hebben overwonnen in verband met rijden in de stad. Een software werd op punt gesteld opdat wagens zelfs zouden reageren op reacties van de andere bestuurders.

Google hoopt binnen twee jaar een testprogramma te lanceren in Californië. Het is dus gestart met de productie van een hondertal prototypes van de Google Car. De toekomst komt dichterbij…

En u? Bent u bereid om u te laten rijden?

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's