Actualiteit

Heeft een dieselwagen kopen nog nut?

Geschreven door Maxime Pasture | 15/09/2018

Hoe langer hoe meer worden we bestookt met de vraag of diesel dood is, maar ook onze overheid niet overtrijft in de heksenjacht die momenteel tegen de tot voor kort populairste brandstof voor personenwagens.

De nieuwe inschrijvingen bevestigen dat dieselwagens steeds meer terrein verliezen ten voordele van benzineauto’s. Ook op de tweedehandsmarkt is die tendens merkbaar. Veel mensen hebben schrik dat ze binnen afzienbare tijd nergens meer met een diesel zullen mogen rijden. Lage-emissiezones, weet je wel.

Als we vermogen en cilinderinhoud indachtig benzineslurpers met dieseldrinkers met elkaar vergelijken, stoten laatstgenoemden minder CO² uit. Goed nieuws dus, al zouden dieselmotoren dan wel weer wel meer kankerverwekkende stikstofoxide (NOx) de lucht inblazen. Dat laatste proberen merken te counteren, maar dat heeft zijn prijs (die wordt doorgerekend aan de consument).

Wanneer toch interessant?

Reken toch op minstens 30.000 beoogde kilometers per jaar vooraleer je besluit een nieuwe of recente dieselwagen te kopen. Als het gaat om een (lichte) vrachtwagen, is diesel meestal de juiste optie.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's