Actualiteit

Het mysterie van de Volvo Coupé

Geschreven door | 12/12/2014

Toen we op het salon van Frankfurt de Volvo Concept Coupé voor het eerst te zien kregen, ging iedereen er van uit dat de nieuwe generatie van de C70 niet lang op zich zou laten wachten. Jammer genoeg is niets minder waar. Het studiemodel in kwestie was slechts de voorbode van de designtaal die voor toekomstige modellen zou worden gebruikt. De XC90 SUV is dan ook de eerste die ervan gebruik maakt. Vandaag is er een sprankeltje hoop dat er andermaal een C70 “coupécabrio” zou kunnen komen.

Designer Anders Gunnarson heeft deze vraag echter negatief beantwoord tijdens een interview met het journalisten van het blad Auto Express. De man heeft hoegenaamd niets tegen de komst van een dergelijk model, hij stelt zelfs dat hij zelf ooit een Volvo P1800 bezat. Een legitieme opvolger van die legendarische coupé zou hem zeker bevallen !

De man geeft aan dat Volvo op dit ogenblik andere prioriteiten heeft want de best verkopende modellen horen eerst te worden vervangen. Het komt er dus op neer dat men zich in een eerste fase zal concentreren op de 40 en de 60-reeks want dat zijn de bestsellers ten huize Volvo.

Dat wil niet zeggen dat Volvo zich beperkt tot het actualiseren van de bestaande modellen. Aanvankelijk zal men zich vooral gaan bezighouden met berlines, breaks en SUV-modellen maar er komen ook weer stoere modellen met offroadcapaciteiten en een vijfdeursmodel. Op korte termijn moeten we dus geen coupémodel verwachten. Die vervanger zou er ten vroegste binnen vier jaar komen.

Welke modellen verwacht u van de Zweedse constructeur ?

Trefwoorden

Lees ook