Actualiteit

IDAHOT 2022: steeds meer regenboogzebrapaden in België

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT) en dan worden er in hele land acties opgezet om een vuist te maken tegen homohaat. De steeds talrijkere regenboogzebrapaden zijn daar de ludieke exponent van.

Geschreven door Alain De Jong | 17/05/2022

In het kader van een verdraagzaam en inclusief beleid kan sinds eind 2021 elk lokaal bestuur een regenboogzebrapad laten aanleggen. Intussen vroegen al 60 gemeenten zo’n zebrapad aan om hun engagement in de strijd tegen homohaat extra in de verf te zetten.

“Zo kunnen we met zijn alleen een duidelijk signaal in het straatbeeld geven dat discriminatie, intimidatie en geweld niet worden getolereerd, want iedereen moet zich kunnen thuis voelen en zichzelf kunnen zijn”, verklaart initiatiefneemster Lydia Peeters (Open VLD), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Advertentie

regenboogzebrapad

Op deze 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT), worden in het hele land daarom verschillende acties opgezet om te reageren tegen homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan.

Lydia Peeters grijpt deze dag dan ook aan om eveneens de overige gemeenten en steden op te roepen om hun aanvraag voor een regenboogzebrapad in te dienen: “Het zou inderdaad een positieve boodschap zijn mochten we volgend jaar in elke Vlaamse stad of gemeente een regenboogzebrapad in het straatbeeld zien om ons engagement te tonen”.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's