Actualiteit

Justitie: Facebook-beschuldigde, sta op !

In Frankrijk wordt andermaal een groep Facebook-gebruikers geviseerd door justitie. Er wordt hen ten laste gelegd dat ze een Facebook-groep, die de aanwezigheid van radars in het departement Aveyron aangeeft, hebben opgericht. Voor die feiten worden liefst tien personen correctioneel vervolgd. Hun proces staat op de rol voor 9 september. Een primeur !

| Gepubliceerd op 22 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

De aangeklaagde personen willen hun daden niet weerleggen. Op hun webpagina omschrijven ze hun aanpak als volgt : “U rijdt met de wagen en u ziet een blauwe bestelwagen, een radar, of motards in de streek van Aveyron … deel het met onze groep en informeer de mensen in de buurt. Het duurt amper 30 seconden en u wordt een held voor de mensen die uw berichtje zullen lezen”.

De bedoeling is goed maar blijkbaar is deze uitnodiging om trager te rijden tegen de wet. In paragraaf R413-15 van het Franse wetboek  staat dat “het bezitten of transporteren van een apparaat dat tot doel heeft het verminderen van de efficiëntie of verstoren van de werking van instrumenten  waarmee men verkeersinbreuken of andere overtredingen van de wet kan vaststellen” wordt bestraft met een geldboete die kan oplopen tot 1.500 euro.

Advertentie – lees hieronder verder

Begin september zal de rechtbank een oordeel vellen over dit onderwerp. Het probleem is brandend actueel want dergelijke pagina’s zijn op tal van sociale media te vinden. Ze willen allemaal hun medeburgers waarschuwen. Ook België ontsnapt niet aan dit nieuwe fenomeen wat de nakende rechtspraak ook voor ons interessant maakt. Je weet maar nooit …

Vindt u een dergelijk proces zinvol ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon