Actualiteit

Nieuwe app Pikaway bruikbaar in Antwerpen

Geschreven door Belga | 14/09/2018

Lab box, de incubator voor start-ups van D’Ieteren Auto lanceert in Antwerpen de nieuwe app Pikaway. De applicatie past in het MaaS (Mobility as a Service) project en wil de gebruikers op een intelligente en multimodale manier transporteren.

Antwerpen wordt de eerste Belgische stad de zal kunnen genieten van het positieve impact van Pikaway, nog voor het wordt uitgebreid naar de rest van het land. Om deze nieuwe applicatie te vieren, komt er ook een ‘Pikaway’-wedstrijd waarbij de gebruiker een week lang de mobiliteitsdiensten van Pikaway gratis kan gebruiken.

Pikaway past overigens in de Maas-filosofie (Mobility as a Service) en wil de gebruikers maatwerk bieden op vlak van mobiliteit dankzij de realtime informatie. Het is een uniek concept met een routeplanner, een betaalfunctie en een reservatiemodule en dat allemaal op hetzelfde platform. Er worden de meest uiteenlopende mobiliteitsaanbieders gecombineerd : NMBS, De Lijn, Poppy (deelauto’s en -scooters), taxi’s hebben hun akkoord al gegeven, maar ook deelfietsen zoals Mobit en Cloudbike zullen deel uitmaken van het systeem.

De gebruiker krijgt dus een waaier aan mogelijkheden. De applicatie biedt verder een timing en een budget zodat de gebruikers hun route kunnen plannen in functie van hun eigen voorkeuren. Het is de bedoeling dat Pikaway operationeel zal zijn voor het grote publiek vanaf januari 2019.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's