Actualiteit

Nieuwe Honda Civic: break en diesel verdwijnen

Hoewel de vorige generatie van de Honda Civic break over een gigantisch koffervolume beschikte, ondanks zijn compacte buitenafmetingen, ziet het er naar uit dat er van de nieuwe generatie slechts een vier- en een vijfdeurs koetswerk komt.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 9 feb. 2017 | Leestijd: 2 min

Deze tiende generatie Honda Civic is een wereldauto geworden en daarmee bedoelen we dat er geen specifieke versies meer komen voor bepaalde continenten. Door de matige interesse  voor deze koetswerkvorm op diverse markten zal de Civic Tourer (want zo werd de breakversie genoemd) wegvallen volgens de algemeen directeur van Honda UK. Liefhebbers van veel laadruimte zullen tevreden moeten zijn met 478 l die de 5-deursversie te bieden heeft. 

Dave Hodgetts gaf verder nog mee in Auto Express dat de nieuwe Civic het wellicht zonder dieselmotor zal moeten stellen. Door de dalende vraag naar dieselmotorisaties en de vooruitgang die het merk al heeft geboekt op vlak van elektrische aandrijving, ziet het er naar uit dat Honda in de komende jaren niet langer Civic-versies met zelfontbranders zal aanbieden.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon