Renault spreekt vermoedens van fraude tegen

Het Franse dagblad Libération heeft stukken uit een proces-verbaal van de Franse Directie voor fraudebestrijding gepubliceerd. Die voerde sinds 12 januari een juridisch onderzoek naar “bedrog inzake de vastgestelde emissiewaarden en de uitgevoerde controles”.  Renault verdedigt zich.

Gepubliceerd op 16 maart 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

Volgens Libération blijkt uit het rapport dat er belangrijke verschillen zijn tussen de prestaties van bepaalde Renault-motoren werkelijke rijomstandigheden en hun homologatiewaarden, gemeten in laboratoriumomstandigheden. Vooral de Captur en de Clio stoten respectievelijk 377 % en 305 % meer CO2 uit dan hun normwaarden.

Renault heeft in een persbericht andermaal bevestigd dat er geen frauduleuze werking is van de motoren en doet het artikel af als “niet objectief”. De Franse constructeur wil vandaag verder geen uitleg verschaffen omdat het onderzoek nog loopt en zal slechts op de vragen van de magistraten antwoorden.

Wordt vervolgd.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Lees meer over

Partagez

Gocar logo
Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands Renault voertuig?
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.