Actualiteit

Research & development: DiDi Plate-app flirt met grenzen van privacy

De vooruitgang staat niet stil. Maar wanneer die vooruitgang ons privéleven op de helling probeert te zetten, moeten we ons vragen stellen. General Motors kan erover meespreken. Ze ontwikkelden een nieuwe applicatie voor smartphones (op Android) die ze DiDi Plate doopten. De app is bedoeld voor de Chinese markt  en op dit ogenblik gaat het slechts om een prototype. Maar nog voor de app er is, doet ze bij velen de wenkbrauwen fronsen …

| Gepubliceerd op 18 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

De app is in staat om het kenteken van een ander voertuig te scannen en een bericht te sturen naar diens eigenaar. Je kan hem dus via een SMS sturen wat je wil. Toch even preciseren want je kan enkel berichtjes sturen naar de eigenaars van de auto’s die dezelfde applicatie  hebben geïnstalleerd op hun smartphone.

Volgens de bedenkers kan het een uitstekend instrument zijn wanneer een auto bijvoorbeeld hinderlijk geparkeerd staat. Via een berichtje aan de eigenaar, hoef je niet langer te toeteren, tot ergernis van de buurt. Er is ook een meer lucratieve toepassing want  via hetzelfde systeem kan je ook tal van commerciële boodschappen sturen. Maar er zijn ook gevaren want wie bijvoorbeeld een inschattingsfout maakte en bruusk moest remmen, kan zich via deze weg ook aan minder sympathieke berichtjes verwachten. Voor het systeem operationeel kan worden, moeten zondermeer degelijke filters worden ingebouwd.

Advertentie – lees hieronder verder

Vandaag is het weinig waarschijnlijk dat GM het systeem daadwerkelijk op de Chinese markt kan lanceren. De wet op de privacy is er evenwel anders dan bij ons. Het zou ook een doorn in het oog kunnen worden van militante Chinezen die hun privacy hoog in het vaandel dragen.

Hoe staat u tegenover een dergelijke app ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon