Actualiteit

Rijden met hooikoorts = rijden met 3 glazen alcohol op?

Geschreven door Joris Bosseloo | 03/04/2019

Volgens onderzoek van de Universiteit Maastricht staat rijden met hooikoorts gelijk aan rijden met 3 glazen alcohol in het systeem. Nu het pollenseizoen begint, wil Touring de rijdende bevolking waarschuwen.

In België lijden 2,5 miljoen mensen aan hooikoorts en het aantal gevallen neemt alleen maar toe. Deze aandoening resulteert in frequent niezen, tranende ogen en jeuk: allemaal symptomen die een gevaar kunnen betekenen voor de verkeersveiligheid.

Bestuurders worden extra blootgesteld aangezien er vaak meer stuifmeel in de lucht in de buurt van drukke wegen zit. Bovendien versterken uitlaatgassen het effect van hooikoorts bij sommige mensen die met deze allergie te kampen hebben.

Mobiliteitsorganisatie Touring raadt betrokken chauffeurs alvast aan om hun ruiten gesloten te houden, de ventilatie in de stand “gesloten circuit” te laten, hun ogen te beschermen met een bril, regelmatig hun voertuig te stofzuigen en parkeerplaatsen met hoge concentraties pollen, zoals onder berken, te vermijden.

Foto: James Gathany /

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's