Actualiteit

Salon : grote verrassing bij Audi

Op het Autosalon zorgde Audi voor een verrassing van formaat. Los van de recent veranderde A1 en Q3-modellen, die werden aangekondigd als de nieuwigheden voor Brussel, toont de constructeur meteen ook de gloednieuwe Q7. Deze SUV biedt plaats aan zeven inzittenden.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 19 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

De Q7 werd enkele dagen geleden voor het eerst onthuld op het salon van Detroit waar hij slechts van ver te zien was. Vandaag weten we dat de nieuweling een stuk compacter is geworden dan de vorige generatie. De wagen is ook minder zwaar. Onder de motorkap vinden we de meest recente diesel- en benzinemotoren. Het ziet er ook naar uit dat de Q7 een plug-in hybride aandrijving in combinatie met dieseltechnologie zal krijgen met een systeemvermogen van 373 pk. De Q7 innoveert verder op vlak van gebruikersinterface, connectiviteit en elektronische rijhulpsystemen.

Zowel de A1 als de Q3 ondergaan enkele esthetische veranderingen maar ze evolueren vooral op mechanisch vlak. De A1 krijgt voortaan driecilindermotoren. Op benzine gaat het om de 1.0 TFSI die 95 pk levert en slechts 4,3 l/100 km zal verbruiken. De driecilinder dieselmotor is de 1.4 TDI “Ultra” die genoegen neemt met 3,4 l/100 km en slechts 89 gram CO2 per km uitstoot.

Advertentie – lees hieronder verder

De tweeliter TDI in het vooronder van de Q3 levert voortaan 184 pk in plaats van 177 en het vermogen van de tweeliter op benzine stijgt van 180 naar 220 pk. De meer sportieve RS Q3 behoudt het 2.5 liter grote vijfcilinder en ook daar wordt het vermogen opgetrokken van 310 naar 340 pk.

Welke nieuwe Audi wilt u als eerste ontdekken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon