Actualiteit

Seat, VW Group China en JAC werken aan elektrische mobiliteit in China

Geschreven door Belga | 06/12/2018

Seat heeft een principeakkoord ondertekend met Volkswagen Group China en Anhui Jianghuai Automobile Group Corp. Ltd (JAC).

De overeenkomst werd ondertekend door Herbert Diess, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen AG, An Jin, voorzitter van JAC, en Luca de Meo, voorzitter van Seat, in aanwezigheid van Xi Jingping, de Chinese president, en Pedro Sanchez, de Spaanse premier, tijdens een ceremonie in het Palais Moncloa in Madrid, de officiële residentie van de Spaanse premier.

In het kader van de overeenkomst zullen alle partijen hun technologische- en product-knowhow investeren in de ontwikkeling van een platform voor uitsluitend elektrische voertuigen die bij bij JAC Volkswagen zullen worden gebouwd. JAC Volkswagen zal tegen 2021 het merk Seat vertegenwoordigen en in het kader van deze samenwerking Seat-producten een elektrische aandrijving verschaffen. De bouw van het R&D centrum van JAC Volkswagen zal nog voor eind 2018 van start gaan en zich richten op belangrijke aspecten zoals connectiviteit, autonoom rijden en andere toekomstige strategische domeinen.

Deze overeenkomst geeft een nieuwe impuls aan het groeiende samenwerking tussen de Volkswagen Groep China, Seat en JAC, die de krachten bundelen op de erg grote Chinese markt voor elektrische mobiliteit. Dit principeakkoord helpt de Volkswagen Groep om concrete maatregelen te nemen op de Chinese markt en Seat zal naar verwachting een belangrijke rol spelen bij de uitvoering van de initiatieven in deze overeenkomst. Op dit platform zullen uitsluitend elektrisch aangedreven modellen worden gebouwd die inspelen op de mobiliteitsbehoeften op de Chinese markt.

Trefwoorden

Lees ook