Actualiteit

Seat zet in op slimme mobiliteit

De Spaanse VW-dochter Seat kan zich de jongste tijd steeds beter profileren als merk binnen de grote Volkswagen groep. Eerder gaf de constructeur aan dat het zich zou specialiseren op vlak van CNG-aandrijvingen en vandaag toont het merk op het Smart City Expo World Congress dat het ook plannen heeft op vlak van multimodale mobiliteit.

Belga | Gepubliceerd op 19 nov. 2018 | Leestijd: 2 min

De constructeur toont er oplossingen die werden uitgewerkt in het Metropolis:Lab Barcelona waar Seat nieuwe mobiliteitsmodi ontwikkelt. Zo werken ze aan een bus-on-demand systeem met een deelvoertuig. Verder is er ook de eXS te zien. Dat is een oplossing om vanaf de parkeerplaats (waar men de auto achterlaat) de laatste kilometers af te leggen tot op de bestemming.

Het gaat om een elektrisch aangedreven autoped die in samenwerking met Segway werd ontwikkeld. Het tuigje haalt een topsnelheid van 25 km/u en komt – afhankelijk van de rijdomstandigheden – tot 45 km ver met één batterijlading. De eXS zal via Seat-dealers worden verkocht en komt in 2019 op de markt. Klanten zullen ?599 betalen voor de eXS, die overigens perfect in de koffer van een Seat past.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon