Actualiteit

Snelheidsbeperking 80 km/u ook in België?

In Frankrijk werd de bestaande snelheidslimiet van 90 km/u verlaagd naar 80 km/u. Op die beslissing kwam al veel kritiek, al poneert de Franse overheid dat er door de verlaging “al 20 mensenlevens gered werden”. Nu speelt men in Brussel en Wallonië ook met het idee om eenzelfde verlaging door te voeren.

Geschreven door Joris Bosseloo | 22/08/2018

Onze collega’s van Sudpresse gingen in gesprek met Benoit Godart, woordvoerder van het VIAS-instituut. Hij ziet een duidelijke link tussen snelheid en verkeersdoden en is voorstander van een verlaging zoals in Frankrijk: “Als de gemiddelde snelheid op de wegen daalt, daalt ook het aantal verkeersslachtoffers.”

Volgens Godart moet er wel eerst een mentaliteitswijziging optreden alvorens de maximumsnelheid naar beneden wordt gebracht. “We moeten ervoor zorgen dat de bestaande maximumsnelheid van 90 km/u gerespecteerd wordt. In Vlaanderen, waar de maximumsnelheid op gewestwegen nog lager ligt (70 km/u), wordt deze over het algemeen gerespecteerd. Dat komt vooral door de vele trajectcontroles: de toekomst van de verkeersveiligheid.”

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's