Actualiteit

Toyota Mirai : 1 miljard aan promotie

Om een nooit geziene promotie te verzekeren voor één van hun modellen, zijn sommige constructeurs bereid héél diep in hun portefeuille te tasten. Toyota levert daar nogmaals het bewijs van. Het Japanse merk besteedt namelijk 1 miljard dollar (944 miljoen euro) aan de marketingcampagne van de Mirai ter gelegenheid van de Olympische Spelen 2020!

Maxime Pasture | Gepubliceerd op 24 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

De verklaring is eenvoudig: deze Olympische Spelen vinden plaats in Tokio en Japan is het land waar het merk de meeste exemplaren van zijn berline op waterstof hoopt te verkopen. Ter gelegenheid van de Spelen zal de visibiliteit natuurlijk optimaal zijn.

Concreet heeft de constructeur deze astronomische som gestort op de rekening van het internationaal olympisch comité om de rechten op het logo van het evenement wereldwijd te kunnen gebruiken voor zijn producten. Deze overeenkomst gaat onmiddellijk in en loopt tot 2024. Toyota kan zo van zijn statuut van commercieel partner ook gebruik maken tijdens de Olympische Winterspelen van 2018 die in Zuid-Korea plaatsvinden. Van een topdeal gesproken!

Advertentie – lees hieronder verder

De dag van de ondertekening van het akkoord verklaarde Akio Toyoda, de grote baas van Toyota: “Deze olympische samenwerking levert het ideale platform om de hele wereld onze technologie voor toekomstige mobiliteit te tonen.” Het comité zal dit zeker niet tegenspreken… Dit verhaal wordt zelfs vrij concreet met de geleidelijke opening van 35 waterstoftankstations in Tokio tegen 2020.

En denkt u dat de ondertekening van zo’n cheque de Miraï zal doen verkopen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon