Actualiteit

VW kiest voor modelcyclus van 5 jaar!

Vandaag heeft een model een levenscyclus van 6 of 7 jaar. In de toekomst zou die wel eens korter kunnen worden. In een interview van het Britse blad Auto Express met enkele VW-verantwoordelijken werd onlangs gezegd dat de modelcyclus bij Volkswagen in de toekomst zal verkorten van 7 naar 5 jaar.

| Gepubliceerd op 13 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

De reden hiervoor is zeer eenvoudig. In een segment waar de concurrentie zeer hevig is, willen de klanten steeds meer en sneller nieuwe dingen, constructeurs staan meer dan ooit onder druk. Nieuwe features zijn vaak verkoopargumenten of zelfs doorslaggevende factoren voor een aankoop.

Door de technologische vooruitgang is het ook makkelijker om sneller te evolueren. Deze beweging is overigens al een poosje aan de gang want tien jaar geleden werd een model pas om de 8 à 7 jaar vervangen en inmiddels is dat voor sommige producten al bijgesteld naar 6 jaar.

Advertentie – lees hieronder verder

Volkswagen wil daar nog twee jaar afdoen zodat een model gemiddeld tussen de 5 en de 7 jaar meegaat. De eerste facelift mag men na pakweg 3 jaar verwachten en twee jaar later wordt het product vervangen. In datzelfde interview gaven de Volkswagen-woordvoerders ook aan dat een model vlot verkoopt tot in de helft van zijn carrière. Na de klassieke facelift dalen de verkoopcijfers vrij snel. Precies die moeilijke periode aan de eindfase van de cyclus wil VW zichzelf besparen ! Daarom zal de constructeur moeten rekenen op haar technische mogelijkheden om sneller vervangers klaar te hebben.

Denkt u dat deze sneller modelwissels interessant zijn ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon