Actualiteit

Waarom de Belg niet van zijn bedrijfswagen afwil…

Geschreven door Joris Bosseloo | 13/09/2018

Het “cash for car” principe wil maar niet verleiden, dus wordt het stilaan tijd om dat systeem te herzien. Belgen blijven met andere woorden vasthouden aan hun bedrijfswagen. Maar waarom precies?

“Cash voor car” is mooi op papier: werknemers nemen afstand van hun bedrijfswagen en krijgen euro’s in de plaats. Al had de regering Michel wel enkele beperkingen opgelegd. Enkel zij die al 12 maanden of langer met een bedrijfswagen rondreden, konden er aanspraak op maken. Bovendien moest de firma in kwestie al 36 maanden of langer personeel met een bedrijfswagen in dienst hebben, behalve als het om een start-up ging.

Die beperkingen vliegen nu de laan uit. De bedoeling bestaat eruit om zo veel mogelijk mensen te overtuigen om voor andere alternatieven te kiezen. Het openbaar vervoer bijvoorbeeld, al is dat lang niet overal even goed uitgewerkt. En zelfs al was dat het geval, dan nog zal een bepaalde groep – die met een tankkaart van het werk – lastig te verleiden zijn. Voor hen is het nu eenmaal zo dat, als ze voor “cash for car” kiezen en zelfs maar een kleine stadswagen kopen, het hen duurder zal uitkomen.

Een andere denkpiste is een gepersonaliseerd mobiliteitsbudget voor élke werknemer, of die persoon nu over een bedrijfswagen beschikt of niet…

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's