Actualiteit

Waarom er steeds meer (kleine) files zijn…

Geschreven door Joris Bosseloo | 12/01/2019

Bij Touring Mobilis zijn ze formeel: nog nooit zaten Belgen zo veel in de file als in 2018. In veel gevallen ging het om “kleine files”, een gevolg van het feit dat steeds meer bestuurders de piekuren vermijden. Een woordje uitleg…

Het aantal uren file in België lag vorig jaar hoger dan in de jaren voordien. Volgens zijn het vooral de kleine structurele files die toenemen. Niet vanwege weersomstandigheden of ongevallen, maar omdat we met z’n allen de piekuren willen vermijden, met als onaardig gevolg dat er meer en meer files ontstaan in de daluren.

Daarnaast is er natuurlijk ook de smartphone die vooral aan verkeerslichten voor afleiding en dus vertragingen zorgt. Veel bestuurders die aan het tokkelen zijn, laten het na om vlot aan te schuiven waardoor het debiet verlaagt.

 

Zachte winter = minder ongevallen

Verkeersopstoppingen als gevolg van verkeersongevallen zijn daarentegen fors gedaald, met dank aan de zachte winter. Het koudeoffensief in maart heeft wel voor wat problemen gezorgd, net als de terugkeer van de hitte in april.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's