Actualiteit

Wil jij de weg op met een nieuwe DB4 GT? Dat is mogelijk.

Geschreven door Stéphane Monsin | 28/08/2020

De gelukkigen die een van de 19 Aston Martins DB4 GT Continuation kochten, zijn waarschijnlijk een beetje gefrustreerd door het feit dat ze er niet mee op de openbare weg mogen rijden omdat de wagen niet gehomologeerd is. Daar vond een Engels bedrijf een oplossing voor.

De « Continuations » zijn momenteel erg populair. Mocht u er nog niet van gehoord hebben: het gaat hier over wagens uit vervlogen tijden waarvan de constructeur opnieuw een beperkte reeks produceert. Dat is onder meer het geval voor de Jaguar Type E Lightweight of de Aston Martin GT. Die laatste is echt subliem. Er werden 19 exemplaren van vervaardigd (met elk een prijskaartje van 2 miljoen €), die echter niet gehomologeerd zijn voor de openbare weg omwille van hun technologie die uit een ander tijdperk stamt.
Maar dan toonde het bedrijf R-Reforged zijn eigenzinnigheid en stelde een procedure op om te voldoen aan de Britse IVA conformiteitsregels, zodat dit juweel van de Britse auto-industrie alsnog ingeschreven kan worden. Tot vandaag maakten zeven eigenaars van zo’n fraaie Aston Martin GT gebruik van deze omkeerbare transformatie, die 60 elementen omvat, waaronder zijdelingse knipperlichten, een mistlicht achteraan, conforme koplampen, zijspiegels, krasvaste zij- en achterruiten, een nieuwe uitlaat met katalysator, conforme meters, een verbeterde bekabeling en kentekens.
De homologatie neemt in totaal 10 weken in beslag en uiteraard worden de originele onderdelen weer aan de eigenaar bezorgd, die nu eindelijk van zijn voertuig op de openbare weg kan genieten. De prijs van deze ingreep? 83.756 € exclusief taksen

Lees ook