Actualiteit

Zelfrijdende auto als potentieel wapen ?

In de voorbije maand mei toonde Google haar prototype van de zelfrijdende auto waarbij van de bestuurder geen input wordt gevraagd bij het rijden. Het gros van de autoconstructeurs werkt vandaag aan vergelijkbare projecten en de meest ambitieuze spelers geven aan dat een en ander binnen 10 jaar productierijp is. Tenminste, als de wetgeving het toelaat. Want precies daar knelt het schoentje.

| Gepubliceerd op 31 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Een autonome auto roept duidelijk vragen op want wat zal er in een noodsituatie gebeuren en vooral, wie is verantwoordelijk bij een ongeval ? De FBI zit dan weer in met de mogelijkheden die een dergelijk voertuig aan criminelen biedt. In een van de Amerikaanse overheidsrapporten stelt men zich duidelijk vragen. Men vreest een scenario waarbij een crimineel de auto gebruikt als vluchtwagen. Hij heeft immers zijn handen vrij om andere zaken te doen tijdens het rijden die vandaag onmogelijk zijn omdat hij zijn handen niet aan het stuur moet houden. Een ander risico is dat de wagens kunnen worden ingezet voor kamikaze-opdrachten. 

Het rapport besluit “dat autonome voertuigen de mobiliteit een stuk efficiënter kunnen maken, maar deze technologie opent eveneens perspectieven voor misbruik. Auto’s kunnen op deze manier – veel meer dan vandaag – worden ingezet als een dodelijk wapen.” Positief is dat deze voertuigen makkelijk en efficiënt gecontroleerd kunnen worden. Bovendien is de kans veel kleiner dat een patrouille het spoor van een dergelijke auto kwijt raakt.

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u voor of tegen zelfrijdende auto’s ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon