Actualiteit

Zoveel lenen Belgen gemiddeld voor de aankoop van een wagen

Geschreven door Joris Bosseloo | 22/01/2019

Volgens Sud Presse lenen Belgen gemiddeld 18.413 euro voor de aankoop van een nieuwe wagen, zo’n 12% meer dan vijf jaar geleden. De grootste stijging wordt vreemd genoeg vastgesteld bij tweedehandsvoertuigen.

Aangezien nieuwe auto’s alsmaar duurder worden, kunnen nog maar weinig Belgen het volledige bedrag uit eigen zak betalen. Zij stappen dan naar hun bank of kiezen voor een financiering die rechtstreeks door de fabrikant wordt aangeboden. Gelukkig voor deze landgenoten liggen de rentes vandaag veel lager dan pakweg vijf jaar geleden, wat lenen nu interessanter maakt dan toen.

Meer mogelijkheden

Volgens Ingrid Pommée van Belfius gaan steeds meer Belgen een krediet aan om een tweedehandswagen te kopen. Zij spreekt over zowat de helft van de consumenten. De looptijd van deze leningen stabiliseerde zich op 60 maanden voor nieuwe wagens en op 48 maanden voor occasies.

Leeftijd van belang

Interessant om te weten, is dat lener van een nieuwe auto gemiddeld 47 jaar  is: 8 jaar ouder dan de gemiddelde lener van een tweedehands exemplaar. Nog opvallender is dat amper 13% van de kredietaanvragers jonger is dan 30. Nochtans vertegenwoordigt die groep een derde van de eigenaars van tweedehandswagens in België.

Bron:

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's