Advies

Zo kan je nog steeds gratis parkeren in Antwerpen

Het verbod op straatparkeren in Antwerpen zorgde al voor heel wat commotie. Maar er bestaat toch nog steeds een heel eenvoudige oplossing om gratis te parkeren op straat in de Scheldestad: gebruik maken van een deelwagen.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 7 aug. 2023 | Leestijd: 3 min

Het nieuwe parkeerbeleid in Antwerpen dat op 1 augustus 2023 inging, zorgde voor grote veranderingen in het oude centrum van de stad. Alleen inwoners van de metropool en mensen met een speciale vergunning mogen nog op straat parkeren.

Alle bezoekers moeten hun wagen voortaan in een parkeergarage rijden. Dat stuitte aanvankelijk op heel wat consternatie, verontwaardiging en onbegrip bij een deel van het publiek. Maar laten we niet vergeten dat een dergelijk parkeerbeleid intussen al geldt in vele steden, die hun centrum verkeersvrij of op zijn minst verkeersarm willen maken of houden.

Advertentie – lees hieronder verder

Het feit dat je nu verplicht in een betalende parking moet gaan staan, is eigenlijk geen argument om het beleid van de stad Antwerpen meteen af te schieten, omdat je als bezoeker voor 1 augustus 2023 ook al moest betalen als je je auto op straat wou parkeren.

Wel wordt het nu lastiger voor bedrijven die moeten leveren of klusjes moeten doen bij klanten in het centrum. Zij worden geconfronteerd met hogere parkeerkosten die uiteraard zullen worden doorgerekend aan de consument.

Poppy start met deelauto’s in Gent

Flexibiliteit van de deelauto

Toch bestaat er nog steeds een handige oplossing voor wie in het stadscentrum van Antwerpen wil geraken zonder parkeerkosten te moeten betalen: een deelwagen. Wie een deelvoertuig van een professionele aanbieder, zoals Poppy, Cambio, Green Mobility of Miles Mobility, gebruikt, kan inderdaad nog altijd gratis parkeren in heel de stad, inclusief de parkeerzones voor bewoners en vergunninghouders. Je kan dus pendelen naar een randgemeente met het openbaar vervoer of je eigen wagen, en daar overstappen in een deelwagen.

De ‘huurkost’ van zo’n deelwagen valt bovendien best mee en is meestal goedkoper dan het tarief in een parkeergarage. In een parking betaal je gemiddeld 3,5 euro per uur of een dagprijs van circa 25 euro (indicatief). Bij Poppy geldt bijvoorbeeld een prijs van 0,39 euro per minuut dat je de wagen gebruikt, waarbij 100 km rijden per sessie is inbegrepen.

Een rit van ongeveer een kwartier tot het stadscentrum kost je dus minder 6 euro, waarbij je meteen gratis op straat parkeert op je bestemming. Een dagpas met 1 uur en 15 km kost 15 euro. Een handig en betaalbaar alternatief om Antwerpen te bezoeken…

Parkeerzone Antwerpen

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon