Automarkt

Stellantis gooit deur dicht voor ACEA

Het concern Stellantis (Peugeot, Citroën, Fiat, Alfa Romeo enzovoort) heeft zopas meegedeeld dat het de ACEA, de Europese vereniging van autofabrikanten, eind 2022 zal verlaten en het ‘Freedom Mobility Forum’ zal oprichten.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 15 jun. 2022 | Leestijd: 3 min

Stellantis heeft aldus de oprichting aangekondigd van het ‘Freedom Mobility Forum‘, een jaarlijkse bijeenkomst van “contribuanten die zich toeleggen op het oplossen van problemen door middel van een empirisch onderbouwde aanpak om te bepalen hoe schone, veilige en betaalbare mobiliteit naar de samenleving kan worden gebracht en de opwarming van de aarde kan worden verminderd”. Dit forum staat op de planning van begin 2023.

Bye bye, ACEA

Tijdens deze persbijeenkomst kondigde Stellantis eveneens aan dat het de ACEA nog voor het einde van dit jaar vaarwel zal zeggen. Daar zit het besluit van de Europese Unie om de verkoop van nieuwe wagens met een verbrandingsmotor vanaf 2035 te verbieden, een beslissing die CEO Carlos Tavares niet op prijs stelt, voor veel tussen. Wellicht vond de Portugese topman dat de ACEA niet hard genoeg tegen deze maatregel had gestreden.

Advertentie – lees hieronder verder

Carlos Tavares Maserati Granturismo

Tavares spreekt zich al jaren uit tegen de eenzijdige elektrificatie van het wagenpark. Nochtans heeft Stellantis laten weten tegen 2030 over een volledig elektrisch gamma te zullen beschikken. Dat de autogroep uit de ACEA stapt, komt als een schok aan in de sector. Stellantis is nu eenmaal een van de belangrijkste spelers.

De milieu-uitdagingen die ons te wachten staan, in combinatie met een snel veranderende bedrijfsomgeving, vereisen een doeltreffende, alomvattende en inclusieve 360-gradenbenadering waarbij iedereen wordt betrokken die wil bijdragen aan de totstandbrenging van duurzame mobiliteit. Wij zijn van plan om een openbaar forum te creëren waar deelnemers de belangrijkste kwesties in verband met het debat over een koolstofarme mobiliteit kunnen bespreken en concrete volgende stappen kunnen voorstellen die we samen kunnen nemen. De toegang tot schone, veilige en betaalbare mobiliteit voor burgers over de hele wereld staat op het spel. – Carlos Tavares, CEO van Stellantis

Foto Carlos Tavares: Stephane Sby Balmy / Stellantis Media

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon