Autotests

TEST Ford Transit Nugget Plus: Inspelen op behoeften…

Ford breidt zijn mobilhome-aanbod verder uit met de Nugget Plus. Een ruimere versie die vooral het voordeel heeft in te spelen op een van de meest gehoorde klachten bij omgebouwde bestelwagens.

Nicolas Morlet Nicolas Morlet | Gepubliceerd op 06/10/2021 | Leestijd: 2 min

Een mobilhome zet aan tot avontuur, want je kan overal neerstrijken, ook op vrij afgelegen plaatsen, terwijl je toch geniet van een zeker niveau van comfort. Het belangrijkste minpunt, vooral voor vrouwen, blijft echter bestaan: het gebrek aan sanitaire voorzieningen en een toiletruimte. Ford heeft dit goed begrepen.

Ford Transit Nugget

Advertentie – lees hieronder verder

De Nugget Plus maakt handig gebruik van de 37 cm extra lengte vergeleken met de gewone Nugget om een bijkomende verwijderbare gootsteen te installeren, naast het exemplaar van de kitchenette. Dat is vooral handig voor een wasbeurt en het poetsen van de tanden. Bovendien is er een chemisch toilet aanwezig dat nuttig kan zijn tijdens trips van een paar dagen buiten de beschaving.

Een rolgordijn laat ook toe de keuken/sanitaire ruimte van het woon- en slaapgedeelte af te scheiden voor wat meer privacy. Verder kan er nog een buitendouche aangesloten worden.

Ingenieus

Ford Transit Nugget

De rest van het voertuig is identiek aan de klassieke Nugget en verbaast ons nog steeds met de vindingrijkheid van de interieurinrichting. Het blijft een prestatie om een slaapplaats voor vier personen te voorzien, in combinatie met een eethoek afgescheiden van de keuken op een oppervlakte van minder dan 11 m². En zodra alles weer is opgevouwen, is het mogelijk om comfortabel te reizen met vijf aan boord.

Maar ook al zijn de opbergmogelijkheden talrijk, toch zullen ze snel gevuld raken, waardoor gezinnen vrij licht moeten reizen. De avontuurlijke sfeer kan nog worden versterkt door de Active-afwerking, met een avontuurlijkere uitdossing en een sperdifferentieel voor trips naast het asfalt.

Conclusie

De naam maakt het duidelijk: de Nugget Plus is veelzijdiger dan de gewone versie en is daarmee ideaal voor weekendavonturiers.

Ford Transit Nugget

De Ford Transit Nugget Plus: technische fiche

Motor: viercilinder, turbodiesel, 1.996cc ; 170pk bij 3.500 tr/min ; 405 Nm bij 1.750-2.500 tr/min

Aandrijving: naar de voorwielen

Versnellingsbak: automaat 6 verhoudingen

L/B/H (mm): 5.340/2.100/2.272

Leeggewicht (kg): +/- 2.200

Laadvermogen (kg): +/- 700

Laadvolume (l): n.b.

Tank (l): n.b.

Gem.verbruik (l/100 km): 7,0

CO2 g/km): 165

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie