Autosalon

CES 2024: Honda onthult twee verbluffende elektrische concepten

De CES in Las Vegas blijkt echt de autoshow van de toekomst te zijn. Na Volkswagen (Golf 8) en Xiaomi is het nu de beurt aan Honda om de markt te verrassen met twee gedurfde elektrische conceptauto’s.

David Leclercq David Leclercq | Gepubliceerd op 16 jan. 2024 | Leestijd: 3 min

De technologiebeurs in Las Vegas – de CES of Consumer Electronics Show – heeft het echt allemaal. Naast het presenteren van de nieuwste technologieën die de wereld zullen veroveren, is dit evenement nu ook de favoriete locatie voor autofabrikanten om hun conceptauto’s en nieuwste ontwikkelingen voor te stellen aan het publiek. Na Volkswagen en Xiaomi is het nu de beurt aan Honda om indruk te maken met twee concepten die de elektrische toekomst van het merk uitdrukken. En dat belooft…

Twee concepten

Op basis van de concepten kan al worden gezegd dat deze nooit in hun huidige vorm de weg op zullen gaan. Maar ze zijn visueel indrukwekkend, en zullen waarschijnlijk een aantal veranderingen moeten meemaken voordat ze in het echt verschijnen. En dat zou vóór 2030 moeten zijn, want in 2026 lanceert Honda haar nieuwe reeks elektrische auto’s, voornamelijk gericht op de Amerikaanse markt, maar die ook in Europa zullen verschijnen.

Advertentie – lees hieronder verder

honda2

Het eerste concept heet “Saloon” en lijkt thuis te horen in een sciencefictionfilm, met haar zeer platte en gewelfde ontwerp, waarvan de voorkant doet denken aan de Lamborghini Countach. Natuurlijk is het concept gebaseerd op een sedan. Het model valt op door de opmerkelijke vleugeldeuren, de LED-verlichting aan de vooruit en bumper en het transparante dak. Aan de binnenkant strekt één scherm zich volledig uit over de volledige breedte van het dashboard uitstrekt, een beetje zoals bij het Hyperscreen van Mercedes.

honda4

Ook een MPV

Naast de “Saloon” heeft het tweede concept, de “Space-Hub“, iets weg van een MPV, met een ietwat excentrieke benadering, die aan de Tesla Cybertruck doet denken. Het ontwerp van dit concept is erg hoekig en uitgerekt, en de ramen lopen helemaal rond de auto.

honda 3

Een beetje zoals een aquarium. Aan de binnenkant staan twee banken tegenover elkaar, misschien ook om te laten zien dat het voertuig later een autonome taxi zou kunnen worden. Tenzij het de moderne versie van de Odyssey is. Dat valt nog te zien…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon