Autosalon

Getunede oldtimers en motoren op de Essen Motor Show 2022

Van 3 tot 11 december is het weer zover en zullen tuningliefhebbers zich op de Essen Motor Show kunnen vergapen aan honderden opvallende voertuigen, verdeeld over 9 hallen. Eén van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld de tuningXperience (hal 5), waar 150 zéér speciale exemplaren onder de spots zullen schitteren. Op het programma: de populairste en fraaiste getunede auto’s van Europa. (image © KRISSI HWDP)

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 31 okt. 2022 | Leestijd: 3 min

De omgebouwde parels zijn afkomstig uit 11 landen. Veel daarvan zijn regelrechte klassiekers, met als oudste deelnemers een Volkswagen Kever en T1 Samba uit respectievelijk 1957 en 1958. Tekenen ook present: een BMW E30, een VW Golf 1, een Opel Ascona B, een Audi Coupé (Type 89), een Volvo 480 en zelfs een Wartburg 311 (een Oost-Duitse berline van van 1955 tot 1965 op de markt was, nvdr).

Vanzelfsprekend zal je er eveneens jongere – en snellere – getunede bolides ‘Made in Germany‘, kunnen bewonderen. Denk aan kleppers zoals de Golf GTI, Audi TT, BMW M3, Mercedes C63 AMG, Porsche 911 en Carrera GT, de Duitse supercar der supercars die van 2004 tot 2006 werd geproduceerd.

Advertentie – lees hieronder verder

“Er wordt veel aandacht besteed aan hoogwaardige wiel-bandencombinaties met bijpassende aanpassingen aan het onderstel. Twee- tot zelfs driedelige velgen zullen volop te bezichtigen zijn, uiteraard in combinatie met knappe en ongeziene koetswerkaanpassingen”, verklapt Sven Schulz, organisator van tuningXperience. “Tel daarbij de gebruikelijke volumemodellen en spotwagens (waaronder importmodellen), widebody’s, tracktools, showcars en, helemaal in de geest van de tijd waarin we leven, elektrische auto’s.”

Ferrari van Liberty Walk

De hoofdendraaiers bij uitstek zouden dit jaar echter geen emissieloze auto’s maar een Ferrari Testarossa met een complete tuningkit van Liberty Walk, een tot in het kleinste detail verfijnde Aston Martin Vantage V8 en een Mercedes W124 stretch-limousine zijn. Daarnaast zullen natuurlijk ook Brabussen, dikke BMW’s en Mercedessen van de partij zijn.

John Player Special

Ga ook zeker een kijkje nemen in hal 3, waar 50 jaar John Player Special wordt gevierd met de tentoonstelling van maar liefst 15 exclusieve racewagens van team Lotus, uiteraard in de herkenbare zwart/goud-livrei.

Primeur: ‘gepimpte’ tweewielers

Getunede motoren maken voor het eerst hun opwachting op de bekende beurs. “Deze trend komt steeds vaker voor”, aldus Schulz. “Wie de Essen Motor Show komt bezoeken, zal zich kunnen vergapen aan spectaculair omgebouwde tweewielers: van verschillende Harley-Davidson-modellen tot bij het grote publiek minder bekende motoren zoal een Simson Star en een Krause Duo 4/2.” Zeker komen kijken!

Essen Motor Show

Meer info op www.essen-motorshow.de

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon